Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 Hagyományok

Minden közösség éltetője, erőforrása a csak rá jellemző, tagjai által kialakított és elfogadott tradíciók őrzése.
Mely tradíciókat mondhatjuk magunkénak művészeti iskolánkban?

 

 

Ünnepélyes tanévnyitón ismertetjük az év feladatait.

 

A művészeti órákat bemutató, diavetítéses előadásokat tartunk a szülőknek félévenként.

 

A nyílt órák, foglalkozások az intézménybe jelentkezők diákok és szüleik számára nyújtanak betekintést a rajz-festés-mintázás, a vizuális alapismeretek és a műhelyórák hangulatába, tananyagába.
 

Többhetes komoly munka előzi meg a jótékonysági képzőművészeti és kézműves vásárokat karácsonykor és húsvétkor, amelyek bevételét évek óta jótékony célokra ajánlunk fel.

  
 

Művészeti iskolánk működésének kezdete óta jó kapcsolatot alakítottunk ki a győri Városi Művészeti Múzeummal. Diákjaink minden tanévben két alkalommal múzeumi órákon vesznek részt . Célunk, hogy a múzeumi órák eredményeként növendékeink elsajátítsák a kiállításlátogatás kulturált viselkedésnormáit, betekintést kapjanak városunk állandó gyűjteményeibe, megismerkedjenek az időszaki kiállítások anyagaival. A rendszeres múzeumlátogatással szeretnénk diákjainkban a műértő képességét kialakítani. 
 

 

 

 

 

A nyári alkotótáborokon az utóbbi években egy-egy téma köré csoportosítottuk a feladatokat. Diákjaink megismerkedtek az észak- és dél- amerikai indiánok művészetével, az ókori Egyiptom kultúrájával, a honfoglaló magyarok gazdag iparművészetével, tárgykultúrájával, életmódjával. 

            

 

Fontos esemény intézményünkben az év végi kiállítás. Ekkor kaphatnak betekintést diákok, szülők, tanárok a csoportok egész éves munkájába.
Az ünnepélyes tanévzárón a kimagasló eredményeket elért tanulókat könyvvel, illetve művészeti eszközökkel jutalmazzuk.
 

 

 

 

A hivatalos tanévzárót követően kötetlen beszélgetésre kerül sor a szülőkkel, gyermekekkel, tanárokkal az iskola éttermében egy szerény vendéglátás keretében, ahol mindig arra kérjük a szülőket, tegyék meg észrevételeiket az eltelt tanévre vonatkozóan.