Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829
 Archívum

Szülőföldem. Szívvel. Lélekkel. - Rajzpályázat középiskolásoknak

2010.10.24.

Szülőföldünk arca a mi arcunk.

A mi jellemvonásaink, a mi álmaink, a mi lehetőségeink tükröződnek benne. Általa vagyunk részei egy nagyobb egésznek. És általa vagyunk érdekesek mások számára.

Mindnyájunknak megvan a maga Magyarország képe. A magunk tája, a magunk története, ami ott él a szívünkben, ott munkál lelkünkben. Mégis nehezen beszélünk erről. Mégis nehezen nyílunk meg a világnak. Pályázatunk célja, hogy fordítsunk ezen a helyzeten! Mutassuk meg Magyarországot, s benne szűkebb pátriánkat olyannak, amilyennek szeretjük, és amit mások is méltán tarthatnak érdekesnek, vonzónak és szeretetre méltónak.

Magyarország 1000 esztendős, mégis fiatal, megannyi újjászületést megélt ország.

 

Pályázatunk, melyet „SZÜLÖFÖLDEM – szívvel, lélekkel” címmel hirdetünk meg ezért is szól a fiataloknak. Pályaművet az alábbi témákban várunk

 

 

 

 

 

1. Magyarország: ebben a témában olyan kép-képek, grafikák, szimbólumok elkészítését várjuk, amelyeket Magyarország ihletett, és amelyek a pályázó szerint a legjobban jellemzik országunkat, vagy amelyek a legjobban, legérdekesebben, legfigyelemreméltóbban fejezik ki hazánk értékeit.

2. Szülőfalum / Szülővárosom: ebben a témában olyan kép-képek, grafikák, szimbólumok elkészítését várjuk, amelyeket a pályázó szűkebb pátriája ihletett, és amelyek a pályázó szerint a legjobban jellemzik szülőföldjét, vagy amelyek a legjobban, legérdekesebben, legfigyelemreméltóbban fejezik ki az adott település (esetleg térség) értékeit.

Olyan rajz pályaműveket várunk, amelyek akár önálló műalkotásként, vagy más alkalmazott felhasználás formájában is megállnák a helyüket a világban.

A pályázat célja olyan alkotások létrehozásának inspirálása, amelyek a konvencióktól mentesen, vagy épp a konvenciókat újraértelmezve, újszerűen, érdekesen, sajátos látásmóddal, szerethető formában mutatják meg szülőföldünket.

 

A pályázat kiírásának ideje: 2010. október 23.

A pályázat határideje: 2010. december 24.

Eredményhirdetés: 2011. január 10.

A részletes pályázati útmutató és a jelentkezési lap letölthető a weboldalról:

http://www.hungariansouvenirs.hu/