Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 Archívum

Biblia diákalkotók szemével

2018.11.12.
A tizenhét éves Apor Művészeti Iskola kamarakiállítással készült anyaintézménye, az Apor Vilmos Római Katolikus Iskolaközpont 25 éves jubileumára.
Keresztény emberként tanárok és diákok számára egyaránt a legfontosabb olvasmány kultúránk és hitünk bölcsője, a Biblia. A Szentírás kifogyhatatlan tárháza a tanulságos történeteknek, izgalmas egyéniségeknek, gazdag jelentéstartalmú szimbólumoknak, minden szava szent és igaz.
Ennek a gondolatnak a szellemében ragadtak ecsetet a legidősebb továbbképzős növendékek, hogy festményeiken képileg is megjelenítsék bibliai hőseiket.
  • A továbbképző két alsóbb évfolyamának növendékei a bibliai szimbólumokat dolgozták fel dekoratív festmény formájában, valamint klasszikus festmények térbeli újragondolását alkották meg rendhagyó festménydobozok formájában. A régi nagy mesterek, Fra Angelico, Tiziano, Caravaggio bibliai témájú képei elevenednek meg a dobozokban.
  • Az Alapfok ötödik évfolyamán tanuló növendékek a gótika korában kalandoztak. Csodálatos üvegablakokon idézik meg a szentírás csodáit, jelképeit és szereplőit.
  • Szintén az ötödik évfolyam ügyességét dicséri a nemezfigurákból épített kis életkép. Krisztus kiterjeszti karját, s szavára lecsendesedik a viharos tenger. A tanítványok a hajón állva és a partról figyelve részesei a csodának.
Huszonöt évvel ezelőtt egy füves rét terült el ezen a helyen, most közel ezerháromszáz diák számára a második otthont jelenti ez az iskola. Ez is egy csoda.
A kiállítás minden alkotása az iskola és a hitünk előtti tisztelgést, azt a szeretetet fejezi ki, ami a művészetis diákok szívében él.
A Bibliáról, Bibliából szólnak ezek a művek, gyermekalkotóktól mindenkinek, aki iskolánkba látogat.