Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 Archívum

MŰVÉSZETOKTATÁS NAPJA

2018.04.29.
Első alkalommal ünnepeltük meg a Művészetoktatás Napját az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. Az volt a célunk, hogy a művészeti órák különleges hangulatát, a munka és alkotás örömét megmutassuk diáktársainknak, kicsit „bevonjuk” őket a művészet világába.
 
Berendeztünk tehát az iskola aulájában egy rögtönzött „rajztermet”. Már a rendezkedés során kíváncsi tanulók és tanárok figyelték, mi történik, mi születik meg a szemük láttára. A harmadik órától aztán benépesült a tér.
Az Alapfok 3. évfolyam növendékei egy óriási életfa festésébe kezdtek, a „nagyok”, tehát a továbbképzős diákok pedig egy szép beállítás alapján csendélet rajzolásába fogtak. Ahogy múltak az órák, szorgoskodtak a kezek, megszínesedett az életfa és kialakultak a gyönyörű, tónusos csendéletek is. A szünetekben egyre több érdeklődő érkezett, kérdezgethették a kis művészeket, maguk is részeseivé válhattak az alkotás örömének. Az ötödik órától az Alapfok 3. évfolyamát az 5. évfolyamos növendékek váltották fel, majd délután újabb továbbképzős diákok érkeztek, s saját alkotó munkájukat nyilvánosan folytatták.
Sikeres volt ez a nap. Sikeres az elkészült alkotásokat szemlélve és sikeres a megszólított tanulók számát tekintve. Általános iskolás és gimnazista diákok egyaránt csoportosan lepték el a rögtönzött kis művésztelepet a szünetekben. Más volt így, munka közben találkozni alkotókkal és művekkel, mint pusztán az iskolai kiállításon szembesülni az alkotásokkal. Szerettük volna kicsit közelebb vinni a művészetet, az alkotás örömét az iskolai hétköznapok világához, az iskolánkban tanuló diákokhoz és tanító pedagógusokhoz. Ez a közelítés, ezen a rendkívüli napon, úgy éreztük, megvalósult!
 
Pintérné Gergics Ágnes