Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 Archívum

Tanévnyitó a hit, a szeretet és a művészetek jegyében

2017.09.11.
A tehetség sokszínű. Éreztük ezt 2017. szeptember 7-én, az Apor Művészeti Iskola tanévnyitóján is.
 A képző- és iparművészetben megmutatkozó gazdag tehetségű diákjaink közül sokan a zeneművészetben is otthonosan mozognak. A tizenhatodik művészeti tanévnyitót Marek László tanár úr irányításával az alkalmilag verbuválódott képzőművész növendékek zenéje tette feledhetetlenné. Hálát adtunk Istennek az új tanévért, új lehetőségekért, a képzés nyújtotta örömökért.
 
Kissné Kostelec Éva intézményegység-vezető beszédében a hagyományok felelevenítése mellett az újdonságokat is hangsúlyozta. Az idei tanév első félévében rendhagyó módon minden művészeti tanulócsoport ugyanazt a témát dolgozza fel különböző módon, különböző - életkornak és érdeklődésnek megfelelő- nézőpontból. Ez a közös terület pedig nem kisebb dolog, mint maga a végtelen világűr. Az Isten által teremtett égitestek, az ismert és elképzelt planéták, űrjárművek, asztronauták. Az idei tanévben a már hagyományos LEGO verseny is az Űrkaland jegyében lesz megrendezve.
A második félévben ez a Világűr témájú félévi kiállítás a Mobilis tereiben mutatkozik be a város lakóinak.
Őszi Alkotónapjainkon a legkisebbeket indiános játékra, a nagyobbakat az Űrkaland témájához igazodva a bakonybéli Pannon Csillagdába szervezett kirándulásra, továbbképzős növendékeinket feledhetetlen múzeumlátogatásra invitáljuk Bécsbe. A hagyományos múzeumi óráink keretében a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum és az Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár tárlatait keressük fel a gyerekekkel.
Kiss Zoltán igazgató úr tanévnyitó beszédében a tehetséggondozás, művészeti nevelés fontosságára, az érzelmi gazdagítás, a kreativitás fejlesztésének szükségességére hívta fel a figyelmet.
 
Az ünnepség végén a legkisebbeket, a 28 új, előképzős kisdiákot tapsolta meg, köszöntötte a növendékek, szülők és tanárok közössége.
Mint minden évben, idén is kis ajándékkal - világűr témájában készített kifestő könyvvel és hozzá színes tollakkal - köszöntötték társaik és tanáraik az újonnan érkezetteket.
 
Pintérné Gergics Ágnes