Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 Archívum

I. ORSZÁGOS VIZUÁLIS ALKOTÓ GYAKORLAT VERSENY

2017.05.20.
Az alapfokú művészetoktatási iskolák számára meghirdetett I. Országos Vizuális Alkotó Gyakorlat Verseny döntőjét a Budai Rajziskola – Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium rendezte meg. A versenyre 33 intézmény küldte meg nevezését (180 pályamunka, 264 fő versenyző), mely nevezések jogosultságát a versenyszervező ellenőrizte. A 264 versenyző közül a zsűri döntése alapján 70 fő jutott a döntőbe, melyet 2017.május 19-20-án rendeztek meg.
 
Az Apor Művészeti Iskolából két tanuló, Varga Barnabás és Tarr Mihály A/5. osztályos tanulók jutottak be a budapesti döntőbe.
 
Barni elődöntős munkája Leonardo da Vincit népszerűsítő pop-up könyv, Misi alkotása egy ókori római amfiteátrum gladiátorokkal, oroszlánnal és zászlókkal.
 
A verseny első napján a szabadon választott feladat keretében a tanulóknak az elődöntőn választott művészeti korszakhoz, stílushoz, alkotóhoz vagy műhöz kapcsolódóan kellett készíteni illusztrációt vagy parafrázist, mely a feldolgozott korszak egy hétköznapi vagy jeles eseményét örökíti meg korhű feldolgozásban vagy mai élethelyzetekbe átemelve. Barni a reneszánsz idejét idézte meg Michelangelo Dávid szobrának feldolgozásával. Munkáján a klasszikus Dávid figura modern tinédzserként rock koncerten vesz részt. Misi alkotása az ókori Rómába repíti a nézőit, egy diadalívet mintázott meg papírintarzia technikával.
A második napon a kötelező feladat került sorra. A helyszínen elhangzó szempontok szerint kialakított karaktert kellett megjeleníteni, életnagyságú, archoz és/vagy fejhez illeszkedő, plasztikus maszkot készíteni. Barni mikrokartonból épített boszorkány maszkot, Misi drótból és papírból egy idős embert jelenített meg.
A verseny jó hangulatban telt, a rendezők mindenre gondoltak, mindenben segítettek. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a MOM Kulturális Központban került sor. Nagyon izgultunk a sok gyönyörű alkotás, igényes képi és tárgyi megoldások láttán. Nagy örömünkre az Apor Művészeti Iskola mindkét tanulója kiemelkedően szerepelt az erős mezőnyben.
 
 
VARGA BARNABÁS
III.korcsoport
II.helyezett
 
TARR MIHÁLY
IV. korcsoport
II. helyezett
 
A zsűri versenyen szereplő 33 intézmény felkészítői tanárai közül különdíjjal jutalmazta a legjobbakat: Fábián Noémit, a Budai Rajziskola és Pintérné Gergics Ágnes az Apor Művészeti Iskola tanárát.
 
 
Szeretettel gratulálunk!