Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 Archívum

Adventi művészetis szeretetprogramok

2016.12.19.
Mint minden évben, idén is lelkesen, a legszebb ünnepre hangolódva készülődtünk, gyerekek és tanárok, az adventi jótékonysági vásárunkra.
 
Minden csoportban jókedvű, szorgos alkotás során születtek a művek. Kis angyalfigurák és karácsonyfadíszek agyagból a legkisebbektől, textil és csuhé tárgyak, díszek, betlehemek, mécsestartók a nagyobbaktól. A vásár napján, november 29-én, együtt kínáltuk portékáinkat, tanárok és növendékek. Nagy örömünkre közel 200.000 forintot gyűjtöttünk, melyből elsősorban beteg tanítványunkat és családját szeretnénk támogatni.
 
 
Hasonlóan szívünknek kedves program volt az adventi játékgyűjtésünk. Elkészítettük a karácsonyi manók dobozát, s egy plakát segítségével kértük iskolánk tanulóit és szüleiket, hogy használt, de még jó állapotú mesekönyveik és játékaik felajánlásával szegényebb gyerekeknek szerezzenek örömet.
Öröm volt látni, ahogy napról napra több maci, társasjáték és mesekönyv került a manók dobozába. Köszönet az ajándékokért a jószívű Adakozóknak!
 
 
Az összegyűlt játékok egy részét december 5-én, az Adventi kézműves délután keretében a pompázatos csomagolást kapott cipősdobozokba helyeztük. A több, mint negyven megtöltött és egyedi, kreatív csomagolást kapott cipősdobozt a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében juttatjuk el céljához. Kórházban ünneplő, nagycsaládban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban éldegélő, fogyatékos iskolában tanuló vagy csonka családban nevelkedő, a karácsony különlegességéről alig tudó gyermekek kapják az ajándékokat.
 
Azok a játékok és mesekönyvek, amelyek már nem fértek be a cipősdobozokba, szintén célba értek. Gondosan dobozokba válogattuk a plüssfigurákat, babajátékokat és társasokat, majd személyesen vittük el a győri Lurkó Alapítványnak. A győri kórház gyermekosztályán és a gyermekszakrendelők, ambulancia mellett működő játszóházak játékai, az önkéntesek szerető törődése sok kisgyermek számára teszi kellemesebbé, elviselhetővé a kényszerű kórházi tartózkodást.
 
 
Jó adni és jó kapni. Jó érzés jót tenni. Advent idején, mikor a Megváltó eljövetelére várunk, a szeretet ünnepére készülünk, ez fokozottan igaz. A művészeti iskola minden tanulója és tanára átérezhette a szeretetteli adakozás élményét, gazdagítva ezzel saját személyiségét, erősítve közösségünk erejét. Köszönjük minden résztvevő segítségét!