Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 Archívum

Napfény, természet, művészet ALKOTÓNAP A MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

2015.06.11.
Ragyogó, napsütéses júniusi délelőtt szerveztük meg az Előképző és az Alapfok 1 – 4. évfolyamok hagyományos Alkotónapját.
A legkisebbek, az Előképző A., B., C. és az Alapfok első és második évfolyama reggel nyolckor indult el az iskolából, hogy egy rövid utazás után Győrújbarátra, az Apor Vilmos Lelkigyakorlatos és Üdülőházba érkezzenek meg.
Az előképzős tanulók hamar lázas alkotásba kezdtek Turóczi Zoltánné, Klári néni irányításával. A természetben gyűjtött kavicsok alakultak át a kicsik keze között festés és ragasztás során gyönyörű medálokká, dísztárgyakká.
 
A kézműves foglalkozás után fantasztikus szappanbuborék-műalkotások születtek a Lelkigyakorlatos Ház árnyas fái alatt.
Amíg a legkisebbek a háznál munkálkodtak, az Alapfok első és második évfolyama nagy túrára indult a győrújbaráti kilátóhoz Pintérné Gergics Ágnes és Bukits Ernő tanárok vezetésével. A gyalogtúra során megfigyelhették (és csokorba is szedték) a gyerekek a mezei virágokat, különleges kavicsokat gyűjtöttek. A kilátóhoz érkezve a panorámát csodálhatták meg, s jót játszhattak a játszótéren. A házhoz visszatérő, s az ott alkotó gyerekek egyaránt közös fagylaltozással zárták a délelőttöt.
 
Az Alapfok harmadik és negyedik évfolyama Kissné Kostelec Éva és Kovács Tamásné, Judit néni vezetésével testben az Iskola épületében töltötte az Alkotónapot, de lélekben a messzi tengereket járták. A trópusi vizek élővilágát idézték meg fantasztikus akváriumok, halak és medúzák mintázásával.
 
Az óriás világítótorony, hajókerék és horgony elkészítése pedig a hajósok világába röpítette a résztvevőket. A papírból készült díszletek a nyári Tengertánc Művészeti Tábor kellékei lesznek, de egy-egy „valódi” mentőövet az Alkotónapról is hazavihettek a tanulók, akik a kisebbekhez hasonlóan szintén fagylalttal hűsíthették magukat a júniusi kánikulában.