Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 Archívum

Értékteremtés és tehetségfejlesztés az Apor Művészeti Iskolában

2014.02.02.

„Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.”

(Szent-Györgyi Albert)

 


Az Apor Művészeti Iskola alapfokú képző- és iparművészeti művészetoktatása színes palettát nyújt a képzésben résztvevő 197 diáknak. A sok, eredeti, képzeletet megmozgató, tehetségfejlesztő feladatok és a változatos technikák kipróbálása segítik diákjainkat abban, hogy megtalálják azt, amit szeretnek csinálni. A művészeti órákon nap, mind nap átélhetik a jól végzett munka örömét az alkotás izgalmát. Január közepén zártuk a 2013/2014-es tanév első félévét.

Örömmel tekintünk vissza az elmúlt öt hónapra, hiszen lelket és szellemet nemesbítő programokba vontuk be a diákjainkat.

 

Az októberi alkotónapon készült az a tizenhárom életnagyságú sziluett alak, melyek belső mintái magukba sűrítették az „aporos” iskolai élet gazdag eseményeit.
 

A hagyományos jótékonysági kézműves vásárunkra igényes, szép kivitelű, ötletes tárgyakat készítettek a gyermekek, melyek sokak örömére gazdára találtak. A vásári bevételből a Katolikus Karitász adománygyűjtését és az iskolánk diákjait tudtuk támogatni.
 

Jó volt látni a közel kétszáz lelkes gyermeket az óvodástól az érettségizőig, akik a hagyományos adventi alkotódélutánunkon közösen alkottak. Azért gyűltünk november 29-én délután az iskola aulájába, hogy a közösségben alkotás örömét átélve, olyan az ünnephez kapcsolódó kézműves tárgyat alkossunk, mely szeretteink és önmagunk örömére szolgál.
 

A komplex tehetségfejlesztő programunk részeként az idei ősszel is több érdekes múzeumi órán vettek részt diákjaink és eredményesen mérették meg felkészültségüket megyei és országos képzőművészeti pályázatokon.
 

Decemberben a meseszép betlehemi terepasztalunkat a gyermekek és felnőttek is megcsodálták. A növendékek és tanárok által készített hangulatos téli tájban a kis falu és a templom fényei éjféli misére hívogatott. A befagyott tavon vidám gyermekek korcsolyáztak, míg messze a hegyen a pásztorok a tábortűztől indultak a Kisjézus köszöntésére.
Művészetis tanárok és diákok továbbra is törekszünk, arra, hogy a Betlehem melegét egész évben szívünkben megőrizzük és ezt alkotásainkon keresztül embertársainknak közvetítsük.

 

A félév során komplexitás, alkotói magatartás, feladattudatosság jellemezte diákjaink alkotó munkáját. Ennek eredményeként az alapfokú művészeti iskolánk félévi alkotásokat bemutató kiállításán, diákjaik magas színvonalú festményeit, pasztell képeit, grafikáit, makettjüket, használati és dísztárgyait, állíthattuk ki a földszinti folyosón, a könyvtárban és a könyvtár előtti kiállító térben.
 Hitvallás>>